Çağdaş Dünya Klasiklerinden Seçmeler Dörtlü Set
Çağdaş Dünya Klasiklerinden Seçmeler Dörtlü Set
Fiyat: 220.00 TL 126.00 TL
Kategori: Çağdaş Dünya Edebiyatı
Marka: Sia Kitap
Kitap Kodu: SIA20112021002
Stok Durumu: Stokta Var
Yazar: Kolektif
ISBN: 201.120.21000.0.2
Sayfa Sayısı: 360
Miktar:- +  
Bu kitap hakkında soru sorulmadı.

Soru Sorun

Adınız:
E-posta Adresiniz:


Sorunuz: Not: HTML'e dönüştürülmez!

Yakan Sır
Yazar:     Stefan Zweig   
ISBN:     978-625-7266-22-2   
Sayfa Sayısı:     96

Annesiyle birlikte bir dağ kasabasına giden on iki yaşındaki Edgar, otelde kalan genç ve yakışıklı bir baronla arkadaş olur. Yakışıklı olduğu kadar çapkındır da bu baron ve Edgar’la arkadaşlık kurmasındaki amaç çocuğun annesiyle yakınlaşmaktır. Geçirdiği hastalıktan yeni kalkmış, ergenliğin eşiğindeki Edgar barona duyduğu hayranlıkla onun peşinden ayrılmaz, baron ise çocuğu amacına ulaşmasının önünde engel olarak görmeye başlamıştır. Bir süre sonra büyük bir sır paylaştıklarına inandığı bu iki yetişkinden kuşkulanan Edgar, ihanete uğradığına inanır ve beklenmedik bir karar alır.

Kara Kedi Üç Tekinsiz Öykü
Yazar:     Edgar Allan Poe   
ISBN:     978-605-06352-1-8   
Sayfa Sayısı:     72

Gizemli, doğaüstü ve tedirgin edici öyküleriyle edebiyatta silinmez bir iz bırakmış olan Edgar Allan Poe’dan, yaşamla ölüm arasında salınan üç tekinsiz öykü: Çılgınlığın eşiğine yaklaştıkça sevgi dolu her şeye tahammülsüzlüğü artan bir adamın hezeyanları “Kara Kedi”de; ölümün eşiğinde ruhu hipnotizmayla tutulmaya çalışılan bir adamın kaderi “Mösyö Valdemar Olayının Gerçekleri”nde; soylu bir ailenin son günleri, gotik edebiyatın şaheserlerinden “Usher’ların Çöküşü”nde okuru sarsacak.

“Poe, kötü adamlar ya da çılgın adamlar olabilen ana kahramanlar hakkında yazan ilk yazardı ve bunların bazıları benim en sevdiğim öykülerdir.”  Stephen King

“O ölüm hakkında yazmıştır. Aslında pek çok konuda yazmıştır ama ölüm ve ölümden dönüş ve ölüden kalan seslerle hatıralar Poe’nun eserlerini kaplamıştır.”  Neil Gaiman

Kendine Ait Bir Oda
Yazar:     Virginia Woolf   
ISBN:     978-605-06022-0-3   
Sayfa Sayısı:     128

“Ama kadınlar için diye düşündüm, boş raflara bakarak, bu güçlükler çok daha fazla ürkütücüydü. Bir kere, aile gerçekten varlıklı değilse, ya da soylu değilse bırakın sakin bir odayı ya da ses geçirmez bir odayı, kendine ait bir odası olması bile söz konusu değildi kadının, on dokuzuncu yüzyılın başına kadar durum buydu. Evleneceği erkeğe verilen para, ki kızın babasının iyi niyetine bağlıydı bu, sadece üstüne başına yeterdi kızın, hepsi de yoksul erkekler olan Keats, Tennyson ya da Carlyle’ı avutan şeylerden bile yoksundu kız, bir gezintiden, Fransa’ya kısa bir yolculuktan, ne kadar perişan olsa da kendisini ailesinin taleplerinden ve baskılarından koruyan ayrı bir evden. Bu tür maddi zorluklar çok ürkütücüydü; ama maddi olmayanlar çok daha kötüydü. Keats ve Flaubert ve diğer üstün yetenekli adamlar dünyanın kendilerine kayıtsız kalmasına güç dayanıyorlardı, ama kadınlara baktığımızda bu kayıtsızlığın yerini düşmanlık alıyordu. Dünya kadına, erkeklere dediği gibi ‘İstersen yaz, umurumda değil’, demiyordu. Dünya kaba kaba gülerek, ‘Yazmak mı?’ diyordu. ‘Yazman ne işe yarıyor?’”

Virginia Woolf’un sesi, aradan neredeyse yüz yıl geçmesine rağmen, Kendine Ait Bir Oda’daki söylemiyle, düşünceleriyle, gücünü ve etkisini yitirmeden günümüze ulaşıyor.

Tembellik Hakkı
Yazar:     Paul Lafargue   
ISBN:     978-605-06163-8-5   
Sayfa Sayısı:     64

Çalışın, çalışın proleterler, toplumsal serveti ve kendi sefaletinizi büyütmek için çalışın, çalışın, daha da fakirleşeceğinizden, çalışmak için daha fazla nedeninizin olması ve sefilleşmek için çalışın. İşte kapitalist üretimin acımasız kuralı.

Kurtuluşun fazla çalışmada olduğunu iddia edenlerin aksine çalışmanın insan ahlakını bozduğunu ve pastoral cennetten çıkararak sefaletin prangasını kişinin kendi isteğiyle taktığını iddia ediyordu Karl Marx’ın damadı Paul Lafargue. İster dindar kesimden ister liberal kesimden isterse de işçi sınıfından gelsin, aşırı çalışmaya çağrı aynı zamanda aşırı üretime de bir çağrıydı ve aşırı üretim de aşırı tüketimi gerektiriyordu. Aklı başında olanlar Tembellik Hakkı talep etmeliydi: Az saatlik bir çalışma, kişiye kalan geniş zaman, daha az hırs ve dengeli bir paylaşım. 19. yüzyılda Lafargue tarafından dile getirilmiş Tembellik Hakkı, 21. yüzyılda daha da elzem bir mesele haline geldi: Aşırı çalışma, üretim ve tüketim sadece insanların ömürlerini fazlasıyla yıpranarak heba etmesine yol açmıyor, dünyayı da kaynakların tükenmesi ve küresel ısınma gibi felaket koşullarının eşiğine getiriyor. Daha iyi bir yaşam için Tembellik Hakkı’na kulak vermeli.

Yorum Yapın

Adınız:


Yorumunuz: Not: HTML'e dönüştürülmez!

Oylama: Kötü            İyi